Pertama kali makan semasa kawan bawa ke sekolah. Cuba buat sendiri untuk makan malam. Buat kari ayam sekali untuk cicah. Sedap :))
Resepi google. Terima kasih penyumbang resepi.
1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu teh yis
7 - 8 sudu besar gula ( lain kali kena kurangkan sbb agak manis )
1 cawan air
1 cawan santan
1 biji telur ( utk elak lekat kat kuali, kalau guna non stick tak letak pun ok )
Campurkan semua bahan kecuali santan.
Gaul rata dan perap selama 2-3 jam.
Masukkan santan dan gaul lagi.
Panaskan kuali dan griskan sedikit minyak.
Ambil 1 senduk adunan dan lenggangkan seperti membuat kuih ketayap.
Tutup apam dengan tudung periuk. Bakar dengan api kecil 2-3 minit.
Bila kekuningan angkat. tak perlu terbalikkan.
Sedap dimakan bersama kari ayam or daging.
Selamat mencuba! :)
Pertama kali makan semasa kawan bawa ke sekolah. Cuba buat sendiri untuk makan malam. Buat kari ayam sekali untuk cicah. Sedap :)) Resepi go...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: