Dessert yang sedap di makan sewaktu cuaca panas lebih2 lagi selepas disejukkan.
2 cawan sagu - rendam lebih kurang 1/2 jam
Masak dengan 2cawan air, 5 sudu besar gula dan pewarna merah.hingga jernih. Angkat dan siram air utk hilangkan kanjinya.
Kukus sebentar lebihkurang 20 minit.
Sudukan ke dalam bekas yang di sukai.
Kuah :
2 cawan susu cair
2cawan air
2 sudu besar kastad
Gula secukup manis
Sedikit garam.
Bancuh semua bahan dan masak hingga agak pekat.
Sejukkan, curah atas sagu tadi.
Boleh di makan..nyum nyum
Dessert yang sedap di makan sewaktu cuaca panas lebih2 lagi selepas disejukkan. 2 cawan sagu - rendam lebih kurang 1/2 jam Masak dengan ...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: