Buat untuk minum petang semalam. Kudapan yang makin famous masa kini, kita pun tak nak ketinggalan mencuba. Resepi dari Ita Masam Manis . Re...
POTATO FRITTERS
Buat untuk minum petang semalam. Kudapan yang makin famous masa kini, kita pun tak nak ketinggalan mencuba. Resepi dari Ita Masam Manis.
Resepi Oleh : Noraida Durani
Rujukan : Yatie
Bahan-bahan :
3 biji kentang ~ di sagat jangan halus sangat ya
4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum
1 biji telur
Daun bawang atau daun sup
1 tangkai cili merah
Sedikit lada sulahSedikit lada hitam
Garam dan gula secukup rasa
Minyak masak
Cara :
- Satukan kentang yang telah disagat dengan tepung jagung, tepung gandum, daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam dan sedikit gula
- Gaul sebati
- Panaskan minyak masak dalam kuali leper
- Pastikan minyak benar-benar panas supaya kentang tak menyerap minyak
- Sudukan sedikit adunan dalam kuali dan leperkan
- Taburkan sedikit lada hitam
- Biar garing baru terbalikkan sebelah lagi
- Bila dah masak angkat dan letakkan atas tisu supaya serap minyaknya
- Sedia di hidangkan bersama sos cili.

About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
No related post available
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: