Lauk untuk makan tengahari. Resepi dari buku 1 Hari 1 Resepi Chef Hanilieza. Memang sedap. Tq chef.
5 keping paha ayam ( guna 1 ekor ayam kampung )
1 sudu makan rempah kari
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan serbuk cili
sedikit daun kari
garam secukupnya
minyak masak
Kisar :
5 ulas bawanbg putih
1 inci halia
3 batang serai
Gaulkan semua bahan dengan ayam kecuali minyak.
Perapkan 1/2 jam.
Panaskan minyak yang banyak dan goreng ayam.
Apabila kuning keemasan angkat ayamnya dan toskan minyaknya.
Lauk untuk makan tengahari. Resepi dari buku 1 Hari 1 Resepi Chef Hanilieza. Memang sedap. Tq chef. 5 keping paha ayam ( guna 1 ekor ayam ka...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: