Lauk untuk makan tengahari. Resepi dari buku 1 Hari 1 Resepi Chef Hanilieza. Memang sedap. Tq chef. 5 keping paha ayam ( guna 1 ekor ayam ka...

AYAM GORENG BEREMPAH

Lauk untuk makan tengahari. Resepi dari buku 1 Hari 1 Resepi Chef Hanilieza. Memang sedap. Tq chef.


5 keping paha ayam ( guna 1 ekor ayam kampung )
1 sudu makan rempah kari
1 sudu makan lada sulah
1 sudu makan serbuk cili
sedikit daun kari
garam secukupnya
minyak masak

Kisar :
5 ulas bawanbg putih
1 inci halia
3 batang serai

Gaulkan semua bahan dengan ayam kecuali minyak.
Perapkan 1/2 jam.
Panaskan minyak yang banyak dan goreng ayam.
Apabila kuning keemasan angkat ayamnya dan toskan minyaknya.

0 coment�rios: