Resepi kegemaran anak yang no 3. Selalu buat dengan ikan bilis kali ni tukar udang pula.
Bahan-bahan :
Udang - buang kulit dan buang urat hitam kat belakangnya
Petai - asingkan dari kulit, buang selaput putihnya
Bawang besar (blend)
Bawang putih (blend)
Cili kisar
air asam jawa
garam dan gula
Cara-caranya :
Tumis bahan kisar hingga wangi dan garing/
Masukkan gula, garam.
kacau2 dan masukkan udang.
Bubuh air asam jawa. Gaul rata.
Bila udang hampir masak bubuh petai.
Gaul rata, rasa dan angkat.
Resepi kegemaran anak yang no 3. Selalu buat dengan ikan bilis kali ni tukar udang pula. Bahan-bahan : Udang - buang kulit dan buang urat hi...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: