Sumber : HaNa's Family Bahan-bahan : 250g butter 90g gula halus - boleh kurangkan 50g badam kisar @ serbuk badam 50g tepung ubi 25g co...

SNOW ALMOND


Bahan-bahan :
250g butter
90g gula halus - boleh kurangkan
50g badam kisar @ serbuk badam
50g tepung ubi
25g coffeemate
25g nestum - kisar
1 sudu kecil esen coffee
1 biji telur
250g tepung gandum

Untuk saduran  :
Chocolate masakan
Nestum

Cara-cara :

- Pukul butter dan juga gula hingga kembang.
- Masukkan telur dan esen kopi dan pukul lagi hingga berkrim.
- Masukkan badam kisar, tepung ubi, nestum dan coffeemate. Gaul menggunakan spatula.
- Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit. Uli sehingga tidak melekat di tangan.
- Bentukkan ikut suka samada terap menggunakan cutter, bentuk kiub atau bulat�kan.
- Bakar suhu 170-180 selama 15min atau hingga keperangan. Sejukkan.
- Cairkan coklat masakan secara double boiler. Celupkan biskut tadi. Kemudian golek�kan ke dalam nestum. 
- Simpan dalam bekas kedap udara.

    0 coment�rios: