RESEPI MIANG KHAM
BAHAN - BAHAN
Daun Kaduk
Kacang
Kelapa
** Isi kelapa dihiris halus dan digoreng tanpa minyak (sangai)
Halia
Limau nipis/kasturi
Bawang besar
Cili padi
Udang kering
BAHAN - KUAH
Air - 2 cawan
Gula melaka - 5 keping
Gula putih - 2 sudu
Belacan - besar ibu jari
Serai - 2 batang atau daun pandan
CARA SEDIAKAN
1. Panaskan air,
2. Masukkan gula melaka, gula putih, belacan.
3. Kacau dengan api perlahan
4. Akhir sekali masukkan serai atau daun pandan untuk wangikan kuah.
CARA MAKAN
1.Gulungkan daun kaduk,
2. Masukkan semua bahan
3. Letakkan kuah balut dan
4. Makan
Kredit Resepi :
NurulHuda Awang Yaacob? via Masak Apa Hari Ni
0 coment�rios: