Bahan - bahan : 1 kg tepung 1 paket yis 1/2 sudu besar susu pekat 1/2 sudu kecil garam 1/2 cawan minyak 2 1/2 cawan air Cara - cara : 1. Lar...
DONAT GEBU
Bahan - bahan :
1 kg tepung
1 paket yis
1/2 sudu besar susu pekat
1/2 sudu kecil garam
1/2 cawan minyak
2 1/2 cawan air
Cara - cara :
1. Larutkan garam, susu pekat dan air.
2. Gaulkan yis dan tepung.
3. Satukan minyak, gaul rata.
4. Satukan cecair, gaul rata gunakan hujung jari.
5. Rehatkan 15 hingga 20 minit,
6. Uli semula selama 2 hingg 3 minit hingga tidak melekat.
7. Bahagikan adunan menjadi bebola kecil.
8. Buat lubang di tengah-tengah bebola.
9. Biarkan 30 minit.
10. Goreng dan sejukkan sebelum digaul dengan gula (gula pasir / gula perang).
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: