Bahan-bahan: Ayam bahagian dada (perap dengan lada putih dan garam) 2 sudu besar kicap 1 sudu besar sos tiram 1 sudu besar sos tomato Garam ...
KUNG PAO CHICKEN
Bahan-bahan:
Ayam bahagian dada (perap dengan lada putih dan garam)
2 sudu besar kicap
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos tomato
Garam gula secukupnya
Daun bawang (hiris kasar)
Bawang besar
Bawang putih
Cili kering (hiris kasar)
Kacang tanah (goreng dan tumbuk sedikit)
Sedikit air
Cara-cara:
1. Goreng ayam yang diperap tadi sehingga sedikit garing
2. Masukkan hirisan bawang besar, bawang putih, daun bawang dan cili kering
3. Masukkan kicap, sos tiram dan sos tomato
4. Kacau sebati, masukkan garam dan gula, sedikit air jika perlu
5. Tuang kacang yang ditumbuk tadi, kacau seketika dan tutup api
Siap! Selamat mencuba :)
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: