Iftar ke 2 Ikan jenahak seekor yang beli kat Pasar Pasir Penambang sebelum puasa hari tu ada lagi. So kepalanya sedap buat sup. Jom tengok r...
SUP KEPALA IKAN JENAHAK & ASPARAGUS GORENG UDANG
Iftar ke 2
Ikan jenahak seekor yang beli kat Pasar Pasir Penambang sebelum puasa hari tu ada lagi. So kepalanya sedap buat sup. Jom tengok resepi mudah ni
Tumbuk beberapa ulas bawang putih, halia dan 1 bawang besar.
Tumis sampai wangi. Tumbuk sedikit lada hitam masukkan sekali.
Kacau2 dan letak air secukupnya untuk kuah.
Biar mendidih. Masukkan ikan, tomato yang dipotong wedges.
Biarkan ikan masak, rasa garamnya.
Nak hidang tabur daun sup daun bawang, bawang goreng, cili padi dan perah asam limau.
ASPRAGUS GORENG UDANG
Tumis bawang putih, bawang besar yg dihiris nipis.
Letak cili merah. Masukkan udang.
Kacau rata, masukkan garam, gula dan sos tiram.
Terus masukkan asparagus, cili benggala merah dan hijau.
Gaul sebati. Angkat.
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: