IFTAR KE 11
Hidangan berbuka petang ni buat ketupat sotong. Dalam 12 ekor sotong yang agak besar beli kat Pasar Pasir Penambang hari tu.
Sotong
Beras pulut secukupnya - rendam sekejap. Gaul santan dan garam sedikit
Gula melaka
Santan
Daun pandan
Lidi
Masukkan beras pulut agak2 tiga suku penuh. Tutup sotong dgn kepalanya dan semat dengan lidi.
Masukkan dalam periuk berisi santan, gula melaka dan daun pandan.garam secubit jangan lupa.
Masak hingga sotong betul2 kembang dan agak pekat.
SUP IKAN SALMON
Selain tu buat juga sup kepala ikan salmon. Guna resepi sama dengan sup ikan jenahak dulu.
Cuma ikan salmon tak boleh masak lama sebab lembut.
IFTAR KE 11 Hidangan berbuka petang ni buat ketupat sotong. Dalam 12 ekor sotong yang agak besar beli kat Pasar Pasir Penambang hari tu. Sot...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: