Teringin mencuba apam susu yang famous kebelakangan ini. Memang sedap dan lembut. Senang je cara2 nak buat. Jom tengok resepinya : 4 telur ...
APAM SUSU
Teringin mencuba apam susu yang famous kebelakangan ini. Memang sedap dan lembut. Senang je cara2 nak buat. Jom tengok resepinya :
4 telur *
1 cwn gula *
1 sudu besar ovelette *
4 sudu besar susu pekat *
2 cawan tepung
Esen vanilla
Blend semua bahan bertanda * hingga gebu.
Bubuh tepung dan esen vanilla. Gaul sebati.
Bahagikan ikut warna yg disukai dan lapiskan ke dalam acuan yg dilenser majerin.
Kukus 30 minit/ masak.
( saya tutup acuan dengan aluminium foil utk elak air menitik )
Boleh potong dan nikmati bersama keluarga.
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: