Terjumpa cendawan sisir masa pergi ke Pasar Tani Saujana Impian hari Sabtu lepas. Musim2 hujan ni memang banyak cendawan jenis ni tumbuh. Te...
CENDAWAN SISIR MASAK LEMAK
Terjumpa cendawan sisir masa pergi ke Pasar Tani Saujana Impian hari Sabtu lepas. Musim2 hujan ni memang banyak cendawan jenis ni tumbuh. Terus beli 2 piring kecil, 1 piring rm3 kalau beli 2 rm5.
Balik rumah terus masak, memang sedap :)
Bahan-bahan :
Cendawan dibasuh dan buang semua kotoran. Rendam sekejap dengan sedikit garam.
Sedikit ikan bilis )
Cili padi
Kunyit hidup
Bawang merah
Udang hidup
Santan secukupnya
Cara-caranya :
Tumbuk ikan bilis, cili, kunyit dan bawang hingga lumat.
Masukkan ke dalam periuk bersama santan.
Masukkan asam keping sedikit.
Kacau atas api hingga agak2 nak mendidih, masukkan cendawan yang telah diramas2 dan diperah bersih.
Bila hampir masak, masukkan udang.
Biarkan seketika hingga udang masak, rasa dan angkat.
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: