Biskut yang sedap sangat2, rangup. Ambil dari buku Resepi 30 minit Chef Kamarul. Buat 2 adunan. Bahan� : 1 1/2 cwn tepung naik sendiri 200g...
BISKUT RANGUP CHIP COKLAT
Biskut yang sedap sangat2, rangup. Ambil dari buku Resepi 30 minit Chef Kamarul. Buat 2 adunan.
Bahan� :
1 1/2 cwn tepung naik sendiri
200g mentega
1/3 cwn gula kastor
1/2 cwn susu pekat
200 g cip coklat
1 sudu besar serbuk koko
100 g campuran kekacang ( badam, gajus, hazel - guna badam saja )
Cara :
Panaskan oven 180C
Pukul mentega & gula sehingga sebati. Masukkan susu pekat
Masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis
Masukkan secubit garam, serbuk koko, cip coklat & kacang.
Gunakan sudu & susun seperti biji guli ke dalam dulang pembakar. Tekan sedikit dengan garfu
Bakar selama 15 min
Sejukkan sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: