Hidangan tengah hari diambil dari buku resepi Chef Wan. Memang sedap.
1/4 cwn minyak masak
air perahan dari 1/2 biji limau nipis
1/2 sudu besar kicap pekat - guna kicap manis
garam
gula
1 ekor ikan bawal - guna ikan siakap
daun pisang - guna foil je
Dikisar halus :
4 cili merah
4 buah keras - x letak
8 bwg merah
1 serai
1/2 sudu teh belacan - x letak
1 sudu besar cili serbuk - guna cili kisar
2 helai daun limau purut - x letak
1. Panaskan minyak, tumis bahan kisar hingga wangi. Tambah air limau nipis, kicap, garam dan gula.
2. Lumurkan seluruh badan ikan dengan sambal tadi dan bungkus ikan dengan daun pisang ( foil ).
3. Bakar dalam oven 180 C selama 20 minit atau panggang atas bara hingga masak.
Hidangan tengah hari diambil dari buku resepi Chef Wan. Memang sedap. 1/4 cwn minyak masak air perahan dari 1/2 biji limau nipis 1/2 sudu be...
About author: CB Method
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 coment�rios: